Kako okusne so lahko tortilje s piščancem in veliko zelenjave, so ugotovili včeraj tudi tisti šestošolci, ki zelenjave ne marajo. Na kuharski delavnici so pripravili odlične tortilje, nadevane z začinjenim in popečenim piščančjim mesom ter surovo papriko, korenjem, dodali so še kuhano koruzo in fižol ter sir. Da je bilo še bolj sočno, so v že pečene tortilje dodali jogurtovo pomako s česnom in drobnjakom. Zelenjave nikakor ne sme biti premalo, zato so pripravili še dve skledi motovilca z jajcem.
Za desert, ki je tako visoko narasel, da se je zato dolgo hladil in smo nanj težko čakali celo večnost, smo tokrat izbrali jogurtov kolač z breskvami. Bil je sočen, okusen in lepo pečen.
Mentorici bi resnično pohvalili šestošolce, saj so bili izjemno samostojni, aktivni, samoiniciativni in zelo zelo pridni. Bravo, Teja, Zala S., Zala N., Lukas, Žan, Živa, Eva S., Julija C., Jerca!
Mentorici Sandra Kirm in Barbara Bec Bekrić