Ob letošnjem EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI, ki ga obeležujemo v tednu od 18. 9. do 22. 9. 2023, bomo na naši šoli izvajali dejavnosti, s katerimi želimo učence spodbuditi k aktivnemu prihajanju v šolo in iz nje. Na ta način želimo spodbuditi mlade k izbiri aktivnejših oblik mobilnosti (hoja, kolesarjenje) ter tako poskrbeti za njihovo zdravje, skrbimo za naravo ter izbiramo trajnostne oblike mobilnosti.

Za tiste, ki bodo v šolo pešačili, bomo organizirali PEŠBUS na relaciji Vrh – Šentrupert ter Draga – Šentrupert (1. – 9. razred). Za tiste, ki bodo kolesarili, bomo organizirali spremljano vožnjo v šolo z BICIVLAKOM na relaciji Slovenska vas – Šentrupert (pogoj je opravljen kolesarski izpit).

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

  »Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo – Sklad za podnebne spremembe.«

Dostopnost