Drugošolci so imeli v tednu otroka kar nekaj prijetnih presenečenj. Pri športu smo se na njihovo željo vsako uro vsaj malo igrali igro med dvema ognjema. Vsak dan sva učiteljici pripravili kaj zanimivega. Najprej je v vzporednem projektu Mesec skupnega branja prišlo nekaj skritih gostov, ki so nam prebrali pravljice: učiteljica Irena, kuhar Darko, pedagoginja Marta pa nas je odpeljala kar v knjižnico… Najbolj smo se razveselili ogleda risanke in pokovke, ki jo je za nas pripravila učiteljica Martina, učiteljica Alenka pa nam je naslednji dan iz ostankov kruha pripravila pica-kruhke. Skuhali smo si tudi kompot.

V začetku meseca oktobra so učenci odšli v ZD Trebnje in opravili zapozneli sistematski pregled in se cepili- prav vsi so pogumno prestali cepljenje. Po pregledu in slastnem sendviču pa smo odšli v GALERIJO LIKOVNIH SAMORASTNIKOV TREBNJE. Predhodno se je učiteljica Martina dogovorila za kratek obisk v omenjeni galeriji. Na naše veliko presenečenje, je kustosinja Andrejka takoj pojasnila, da je za OTROKE OGLED BREZPLAČEN, česar smo se prav zares razveselili. Ob prihodu sta nas pričakala kustosa Andrejka in njen pomočnik Andrej, ki sta nam prikazala nekaj slikarskih tehnik, s katerimi so nastala zanimiva dela v stalni zbirki. Prav tako smo si pogledali nekaj motivov in ob sliki kola, tudi sami zaplesali. Nismo kar tako, tudi sami smo z injekcijo ustvarjali točkasto sliko- nastalo je srce.

Hvaležni smo kustosoma za vložen trud in zanimivo vodenje po galeriji. Učiteljice in otroci smo se strinjali, da si želimo še priti.

Teden je bil ustvarjalen, poln presenečenj in zabavnih vsebin, škoda je le, da je bil prekratek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost