Slovenija, vse najboljše!

Tako smo zaželeli učenci prvega triletja domovini ob 30. letnici samostojnosti. V okviru kulturnega dne so učenci ob pomoči učiteljic cel dan posvetili domoljubnim temam in dejavnostim. Tako smo se v vseh treh razredih pogovarjali o nastanku samostojne države in pomenu samostojnosti, prepevali smo slovensko himno, barvali slovensko zastavo in grb, si ogledali nekaj promocijskih videoposnetkov o naši naravni in kulturni dediščini, pregledali knjige o naravnih lepotah naše države in izpolnjevali nemo karto.

Prvošolci so prebrali zgodbo o povodnem možu, ki prebiva v reki Krki in dan zaključili s pogovorom o domačem kraju in z risanjem po opazovanju. Nastale so lepe risbe cerkve na Veseli Gori.

Drugošolci so poleg skupnih dejavnosti spoznali nekaj zgodovinskih prelomnic na poti našega naroda in prebrali zgodbi o Petru Klepcu in Martinu Krpanu, branje pa smo zaključili z zgodbo Dese Muck, Kokoška velikanka. Zabavali so se ob igranju kviza Potepanje po Sloveniji, s katero smo spoznavali še druge kraje in njihove znamenitosti, na koncu pa še peli ljudske pesmi in zaplesali polko. V zvezke so izdelali osebno izkaznico naše Slovenije.

Tretji razred pa je  izdelal še miselne vzorce, prebrali knjigo o naši kokoški in spoznali enega izmed pravih slovenskih fantičev- Kekca.

Kljub številnim dejavnostim, so se učenci zabavali in lepo sodelovali. Takih dni, posvečenih naši Sloveniji, bi moralo biti več.

Vse najboljše, draga naša domovina! Še na mnogo let samostojnosti!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost