Drugošolci smo polno zaposleni.

Pomlad smo začeli s pomladanskim čiščenjem- tako smo izvedli čistilno akcijo v okolici šole in v razredu. Porabili smo stare zaloge odpadne embalaže in izdelali vsak svojo vilo Čira-čara, plesali smo polko in valček, lovili sončne žarke, ki jih ni bilo v izobilju, posadili smo fižol in opazovali rast, iz odpadnih plastenk smo izdelali kuhinjski vrtiček in posejali začimbe, iz odpadnih vrečk izdelali zelo aerodinamične zmaje, višek sadja porabili za smuti, banane pa narezali in zamrznili za pripravo domačega sladoleda.

Sodelujemo pri projektu Varno s soncem, v okviru katerega smo naredili čudovite lovilce sončnih žarkov in se naučili narediti preprost klobuk s prepogibanjem časopisnega papirja. Le-tega smo si okrasili vsak v svojem stilu. Drugošolci so v OPB z učiteljico Alenko izdelovali obilo različnih stvari: kuhali čaj z zelišč iz zeliščnega vrtička, pekli jabolčno pito, naredili veliko likovnih izdelkov…v bivanju nikoli ni dolgčas- hvala, učiteljica Alenka!

Drugarčki pa smo poprijeli za motike, lopate in metle, zavihali rokave in uredili šolske okrasne gredice, ki so bile zaradi korona-časa vse prej, kot krasne. Urejali smo v dveh delih. Skupaj smo odpeljali na kompostnik kar 17 zvrhanih samokolnic zeli. Vsi, ki so se prostovoljno vključili v opravila, so bili nagrajeni z majhno pozornostjo- eni s sokom, drugi pa, ki so se trudili več kot 2 šolski uri na vročem soncu, pa s sladoledom. Moram povedati, da za nagrado prej niso vedeli in so se radi javljali za pomoč. Hvala tudi naši Katji Makše Vencelj, ki priskoči vedno na pomoč, kjerkoli je potrebna- ne skrbi samo za našega Jana, je dodatna učiteljica in deklica za vse- hvala, Katja!

Ja, tudi male roke veliko zmorejo, če delajo skupaj!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost