V tednu pred jesenskimi počitnicami, se je v drugem razredu veliko dogajalo. Učenci so v spremstvu učiteljice Alenke in pedagoginje Marte izkoristili lep dan in se odpravili na daljši “off-road” sprehod. Uživali so v hoji po vodi, blatu, predvsem pa so bili veseli, da ni bilo treba delati različnih vaj. V tem tednu smo odšli tudi v gozd, kjer smo se prav tako natekli in nadihali svežega zraka. Z učiteljico Alenko so učenci ustvarili prelepa jesenska tihožitja in po navdihu risanega filma Pošasti z univerze izdelali vsak svojo prikupno pošast. Tematika tega tedna je bila noč čarovnic, počitnice, jesen in praznovanja. Z učenci smo spoznali Primoža Trubarja in njegov pomen za naš narod, pogovorili pa smo se tudi o smrti, ki je sestavni del našega življenja. Ob prazniku dneva spomina na mrtve smo izdelali zapike in jih namesto običajnih svečk, zapičili na grobove. Drugošolci že veliko vedo o tem, kako se na posameznih pomembnih krajih vedemo, zato so nas s svojim vedenjem zelo lepo presenetili.

Petkovo jutro je bilo strašno. V zatemnjeni učilnici smo ob srhljivi filmski glasbi strašili vse sošolke in sošolce in ob tem izredno uživali. Ker so bili drugošolci zelo pridni, so si za nagrado lahko ogledali animirani film Adamsovi 3. Učencem je bil film zelo všeč. Naš sošolec Nik Golob je dobil navdih ravno ob gledanju filma in napisal obnovo in nadaljevanje zgodbe.

 ADAMSOVI

V GRADU SO ŽIVELI ADAMSOVI. NEKEGA JUTRA SO PRIŠLI LJUDJE IZ MESTA, KATERIM  JE ZLOBNA ŽENKA   UKAZALA, NAJ UNIČIJO GRAD S KATAPULTOM. TEJ ŽENKI SO VSI MEŠČANI VERJELI IN ZAUPALI. ZAČELI SO UNIČEVATI GRAD  ADAMSOVIH. NATO SO ADAMSOVI ODHITELI V MESTO. LJUDJE SO JIM RAZBILI OKNA IN PODRLI STREHO. ADAMSOVI SO V MESTU ZAGLEDALI ZLOBNO ŽENSKO, KI JE IMELA DOLGE  SKODRANE  SVETLE LASE. IMELA JE HČI SARO, KI SE JE SPOPRIJATELJILA S SREDO, HČERKO ADAMSOVIH. SKUPAJ STA ODŠLI V MAMINO SKRIVNO SRIVALIŠČE, KJER JE IMELA POLNO RAČUNALIKOV, KI SO BILI POVEZANI Z VSEMI HIŠAMI V MESTU. SARINA MAMA JU JE NAŠLA V SVOJEM SKRIVALIŠČU, ZATO JE SARA DOBILA HIŠNI PRIPOR ZA EN TEDEN, SREDO PA JE POSLALA DOMOV K SVOJI DRUŽINI ADAMSOVIH.

ADAMSOVI SO SE PRESELILI V NEK DRUG STRAŠLJIV GRAD, KJER IMAJO PRAV POSEBNA, STRAŠLJIVA VRTA, KI SE ODPIRAJO, KOT BI HOTELA  VSAKOGAR POJESTI. VENDAR SE TAKRAT, KO SE JIH ADAMSOVI DOTAKNEJO, UMIRIJO,  DOKLER ADAMSOVI NE PRIDEJO V GRAD.

NJIHOV STARI GRAD  JE BIL VEČ LET ZAPUŠČEN. V GRADU JE BILO VSE RAZMETANO IN UNIČENO. BIL JE POLN PAJČEVINE IN RDEČEHRBTNIH ČRNIH VDOV. TA GRAD SO PO VEČ LETIH NAŠLI OTROCI, NA NOČ ČAROVNIC.  ODLOČILI SO SE, DA BODO TU PRAZNOVALI NOČ ČAROVNIC. IZDELALI SO STRAŠNE NETOPIRJE IN BUČE TER SE OBLEKLI V STRAŠLJIVE KOSTUME. IMELI SO TUDI STRAŠNO ČAROVNIŠKO GLASBO. V ZABAVI SO ZELO UŽIVALI.

Napisal Nik Golob iz 2. razreda.

Nik je v računalniškem slikarskem programu izdelal tudi ilustracijo, ki jo lahko vidite v prikazni sliki tega prispevka. Bravo, Nik!

Vsem želimo lepe počitnice in veliko zdravja ter dobre volje, predvsem pa držite pesti, da se bomo lahko po počitnicah vrnili v šolo.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost