V začetku oktobra je bil cel teden posvečen otrokom. V 2. razredu smo se pogovarjali o pravicah otrok in človeka, o tem, kaj radi počnejo, o tem, kaj jim je všeč in kaj jim ni kot otrokom. Veliko smo se pogovarjali o tem, da je na svetu preveč otrok, katerim so odvzete nekatere pravice. Pogledali smo kar nekaj video posnetkov naših vrstnikov, ki morajo hoditi v šolo po nevarnih poteh kar nekaj ur, da pridejo do šole, o otrocih, ki morajo služiti denar s težkim delom, namesto, da bi šli v šolo. Pogovorili smo se o dobrodelnih organizacijah, ki pomagajo otrokom v stiski. Tudi mi bomo pomagali otrokom v Sloveniji, zato zbiramo šolske potrebščine, ki jih bomo darovali kakšno dobrodelni organizaciji.

Poleg vsega smo bili skoraj vsak dan na sprehodu, pogledali kakšno risanko in res veliko brali. V gozdu smo nabrali nekaj plodov iz katerih smo naredili lepe jesenske venčke. Ker se trenutno učimo o prometu, nas je učiteljica preverila, kako se udeležujemo v prometu kot pešci. Kar nekajkrat smo morali povaditi prečkanje ceste, po Šentrupertu smo si ogledali prometne znake in naredili skico šolskih poti, na katerih smo označili nevarnosti in dodali prometne znake.

Koruza, ki smo jo septembra pobrali, se je v razredu lepo posušila, zato smo jo z lahkoto zružili smo jo, sedaj pa čaka, da jo zmeljemo. Več pa prihodnjič. Da bi ostali zdravi, vam želimo drugošolci.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost